Bureau 

Schuldvrij 

Budgetbegeleiding


Voor iedereen die problemen ondervindt met het onder controle houden van de persoonlijke uitgaven, kan budgetbegeleiding uitkomst bieden. Budgetbegeleiding heeft als doel om goed om te gaan met het inkomsten- en uitgavenbeheer. Bij budgetbegeleiding beheer je jouw eigen budget. Je ontvangt zelf de inkomsten en voert zelf alle betalingen uit en leert op een verantwoorde manier met geld om te gaan op weg naar zelfredzaamheid. Hierin wordt je bijgestaan door Bureau Schuldvrij en helpt bij het opmaken van een budgetplan, geeft advies en biedt persoonlijke ondersteuning.

Bij budgetbegeleiding is het budgetplan erg belangrijk. Wanneer je het erg moeilijk vindt om rekeningen zelfstandig te betalen en de financiële administratie zelf volgens het budgetplan bij te houden, is het aan te raden om toch voor budgetbeheer te kiezen. Bureau Schuldvrij kan je goed helpen bij budgetbeheer en neemt deze taken in dat geval van u over.

Deze vorm van hulpverlening is geheel vrijwillig (al dan niet doorverwezen) en na het intake-gesprek zal duidelijk worden of je een bepaalde tijd (6, 9 of 12 maanden) nodig hebt of dat je kunt volstaan met een traject van maximaal 10 uren (uurtarief). Nadat een overeenkomst met Bureau Schuldvrij is getekend start de budgetbegeleiding.

Voor eventuele vergoeding van de kosten van budgetbegeleiding kan Bureau Schuldvrij voor jou bijzondere bijstand aanvragen, afhankelijk van jouw gemeente en inkomen. Als deze kosten niet worden vergoed hanteert Bureau Schuldvrij een vast bedrag per maand wat in het budget past, afhankelijk van de inkomsten/uitgaven.

 


E-mailen
Bellen